Nieuwe Nederlandse app voor last-minute kamers

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 16 jun 2017 in nieuws

Wie de laatste trein heeft gemist of spontaan een avondje uit gaat kan terecht bij een nieuwe Nederlandse app voor last-minute kamers. MusjrooM is sinds drie weken beschikbaar voor iOS en Android, vertelt medeoprichter Khosrou Golzad.

Hoe ben je op het idee van MusjrooM gekomen?

“Uit frustratie. We gingen elk jaar vanuit Den Helder de verjaardag van een vriend vieren in Amsterdam. Heel gezellig natuurlijk, waardoor we meestal niet meer met het openbaar vervoer thuis konden komen. Een taxi of hotelkamer was te duur. Dus bouwden we een peer-to-peer platform waar mensen die iets bij willen verdienen een kamer beschikbaar kunnen stellen aan mensen die op het laatste moment een overnachtingsplek nodig hebben.”

Hoe werkt het?

“Je installeert de app en op de dag zelf kijk je welke kamers beschikbaar zijn. Je kunt niet vooruitboeken – het is echt last-minute, we zijn geen Airbnb. Onze focus ligt om te beginnen op Amsterdam. Daarna volgen Utrecht, Groningen, Rotterdam en Den Haag. En uiteindelijk willen we natuurlijk de grens over, naar België, Frankrijk en Duitsland.”

Khosrou GolzadDus als verhuurder moet je bij nacht en ontij klaarstaan om gasten te verwelkomen?

“Dat bepaal je als verhuurder natuurlijk zelf. Als je daar geen zin in hebt, haal je de kamer tijdelijk offline. Wel is het zo dat we werken met ratings in het overzicht dat wordt gepresenteerd van beschikbare kamers. En daarin speelt mee hoe gastvrij en flexibel je bent. Dus als je een hogere positie wil, is het handig om ook late check-ins te accepteren.”

Haal je je als verhuurder niet vooral dronken mensen op de hals?

“Er zijn verschillende scenario’s denkbaar natuurlijk. Ik heb weleens gehad dat ik om half negen ’s avonds een tentamen had in Amsterdam, dat om half twaalf was afgelopen. Door een storm reden er geen treinen meer. Ik ben door de stad gaan lopen tot er weer gereden werd. En soms hebben mensen zin om iets spontaans te doen. Op zulke momenten komt MusjrooM goed van pas.”

Wat is het verdienmodel?

“Wij ontvangen 9 procent commissie. De gemiddelde kamerprijs is op dit moment 63 euro per nacht.”

In Amsterdam geldt een limiet van 60 dagen als het gaat om het verhuren van je eigen woning. Hoe gaan jullie hiermee om?

“We hebben geen teller, zoals Airbnb. Wij informeren de verhuurder hierover, het is aan hem of haar om zich eraan te houden. We leveren het platform en nemen de verantwoordelijkheid om dat zo veilig mogelijk te maken.  Verhuurders geven we tips over hoe je een zo goed mogelijke beleving kunt bieden. Aan de boekers leggen we uit wat ze kunnen verwachten.”

Hoeveel verhuurders hebben zich al aangemeld?

“De vraag overtreft het aanbod. We hebben de app gelanceerd om feedback te verzamelen van zowel gasten als verhuurders. Die zijn we nu aan het verwerken. Vervolgens gaan we aan het product werken door meer verhuurders te werven en daarna starten we met marketingcampagnes om naamsbekendheid te verwerven.”

Waar wil je naartoe met MusjrooM?

“Mijn visie is dat we uiteindelijk een ‘ruimteplatform’ worden, dus niet alleen last-minute kamers bieden maar ook bijvoorbeeld een vergaderzaal, garage of yogaruimte. Daar werken we naartoe.”Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment