Nederlandse banken: ‘Digitalisering breed omarmen’

Geen reacties
Tags:
Posted 16 jun 2017 in nieuws

Digitalisering moet worden omarmd en obstakels gevormd door nationale of Europese regulering die dat bemoeilijken, zouden moeten worden verwijderd. Dat stelt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) in een reactie op de FinTech consultatie van de Europese Commissie.

Grote veranderingen vinden plaats in de bancaire sector als gevolg van nieuwe technologie. Verwachtingen van klanten veranderen als gevolg van digitalisering. De technologische ontwikkelingen en veranderingen in consumentengedrag vormen niet alleen een bedreiging voor banken, maar bieden ook zeker kansen  voor een meer relevante dienstverlening voor klanten.

Banken die het meest van deze kansen weten te profiteren, zullen in staat zijn een essentiële rol te spelen in het nieuwe bankenlandschap, zo stelt de NVB.

Om vertrouwen in fintech-dienstverleners te bewerkstelligen, zullen zij in staat moeten zijn dezelfde digitale veiligheidsstandaarden als banken en andere financiële dienstverleners te bieden om de weerbaarheid van de sector te verzekeren, aldus de NVB in haar reactie op de consultatie (pdf).Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment