‘Na afschaf roamingkosten duur internationaal belverkeer aanpakken’

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 15 jun 2017 in nieuws

Europese consumentenorganisaties willen de hoge kosten voor het bellen vanuit Nederland naar een ander EU-land gaan aanpakken. Vanaf vandaag betalen consumenten geen extra kosten meer voor het gebruik van hun mobiele telefoon in een ander EU-land. Maar grensoverschrijdend verkeer is extreem duur.

De kosten voor bellen, sms’en en internetten in EU-landen zijn voortaan hetzelfde als in Nederland en het verbruik gaat uit de bundel van consumenten. Bij abonnementen die onbeperkt bellen, sms’en of internetten bieden in Nederland, mogen providers een fair use policy (redelijke gebruikslimiet) opleggen voor gebruik binnen de EU. Veel aanbieders hebben de nieuwe regels al  per 1 juni ingevoerd.

In Europese landen die buiten de EU vallen, zoals Zwitserland of Turkije betalen consumenten nog wèl extra voor het gebruik van hun mobiele telefoon. Ook in landen buiten Europa kunnen de kosten voor mobiel internetten en bellen nog hoog oplopen tot 2,50 euro per minuut en 10 euro per MB.

De nieuwe regels gelden ook niet voor bellen vanuit Nederland naar een ander EU-land. Daarvoor rekenen providers volgens de Consumentenrond nog steeds ‘buitensporige tarieven’, waarbij gemiddeld 5000 procent winst wordt gemaakt op een internationaal gesprek.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment