DHL in Nijmegen van start met Cubicycle

Geen reacties
Posted 13 jun 2017 in nieuws

Harriët Tiemens, wethouder duurzaamheid van de gemeente Nijmegen, heeft maandag tijdens het International Cargo Bike Festival het startsein gegeven voor de inzet van de Cubicycle voor het afleveren en afhalen van pakketten in het stadscentrum.

De Cubicycle, spreek uit kjoebi-sykel, is een fiets op vier wielen met een afneembare container van een kubieke meter waarin ruimte is voor ongeveer 125 kilo aan zendingen. De containers worden voorgeladen in een operationele vestiging van DHL, naar het stadscentrum vervoerd en daar op de fiets geplaatst.

Deze grootformaat transportfiets maakt het mogelijk om grotere pakketten milieuvriendelijk in lastig bereikbare stadscentra te bezorgen en de retourstroom hiervan vanuit de stad te organiseren.

De Cubicycle is gebouwd door Velove uit Zweden en heeft elektrische trapondersteuning, met name om in de eerste meters op gang te komen.

DHL heeft negen Cubicycles rijden in verschillende Nederlandse steden. Ook in Frankfurt en Antwerpen rijden er DHL Cubicycles.

DHL Express rijdt in Nijmegen in samenwerking met Velocity al geruime tijd met de Parcycle, een kleiner formaat transportfiets.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment