Nieuwe editie Stuiveling Open Data Award van start

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 12 jun 2017 in nieuws

Prins Constantijn van Oranje heeft vorige week een nieuwe editie van de Stuiveling Open Data Award (SODA) geopend. Als Special Envoy bij Startup Delta riep hij in een videoboodschap tijdens de Accountability Hack mensen op hun toepassingen met open data in te zenden.

De Stuiveling Open Data Award, vernoemd naar de onlangs overleden voormalig president van de Algemene Rekenkamer Saskia J. Stuiveling, is ingesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in 2015. De onderscheiding onderstreept het belang van het gebruik van open data.

Als mensen informatie eenvoudig kunnen hergebruiken, kunnen ze nuttige nieuwe toepassingen ontwikkelen. Zo geeft de winnaar van vorig jaar, startup Bleeve, met de HuisScan woningeigenaren snel en eenvoudig inzicht in de beste energiebesparende maatregelen voor hun specifieke woning, op basis van open data. Los van de voordelen die een duurzame woning biedt voor het individu heeft dit ook een positieve maatschappelijke impact.

Van 9 juni tot en met 15 september kunnen deelnemers hun inzending doen via het deelnameformulier op Soda2017.nl. De wedstrijd staat open voor iedereen die een toepassing heeft gemaakt waarbij open data van publieke organisaties gebruikt wordt, zoals een website, app of visualisatie. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 20.000 euro voor de verdere investering in en doorontwikkeling van de toepassing.

De jury selecteert de beste inzendingen die zich vervolgens presenteren op 16 november 2017 tijdens het Jaarcongres ECP in de Fokker Terminal in Den Haag. Daar wordt vervolgens de winnaar gekozen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment