Start-up helpt dynamische programmatic video-ads bouwen

Geen reacties
Tags: , , , , , , ,
Posted 12 jun 2017 in nieuws

Iedere dag genereert We Adapt makkelijk honderden verschillende videocommercials per klant. Die worden vervolgens uitgezet als ‘gepersonaliseerde’ video’s op programmatic exchanges.

Nu ongeveer de helft van alle displayruimte wordt verhandeld op programmatic exchanges wordt het tijd dat niet enkel de plaatsing van een reclame dynamisch gaat, maar ook dat de inhoud van de boodschap dynamisch wordt gegeneerd. Pas dan kan online reclame, en later ook tv-reclame, als ‘persoonlijk’ worden ervaren.

Er is wereldwijd nog maar een handjevol bedrijven dat dynamisch video’s kan genereren. Aangezien Nederland een programmatic voorloper is, is het niet verwonderlijk dat ook in dit specialisme hier een start-up de kop op steekt. 


Oprichter Maarten Boon van We Adapt: “Het effectief inzetten van online video vereist een nieuwe manier van werken. De inzet van één commercial volstaat niet meer. De inhoud en de verschijningsvorm worden bepaald door een reeks van variabelen: de positie binnen de customer journey, het specifieke touchpoint of de positie binnen een sequentiële verhaallijn.”

Zijn bedrijf ontwikkelde een cloudgebaseerd platform dat daarvoor zorgt. Adverteerders of hun mediabureau ontwerpen nu templates die aan de hand van beschikbaar profieldata van een internetter worden ingevuld met content.

“KLM bijvoorbeeld, een van onze klanten, doet al aan dynamische retargeting met banners. Met ons kunnen dat met video. Wij genereren twee keer per dag honderden video-updates voor hen. Onze kracht”, zegt Boon “zit erin dat we alles in de video kunnen aanpassen: de shots het aantal lagen, de tekst, et cetera.”

De casus van KLM draaide om performance, conversies. ING wil juist zijn bestaande klanten activeren. “Eén verhaal meerdere keren vertellen aan veel verschillende groepen.”

Boon hoopt op termijn ook een ‘sequentieel verhaal’ te kunnen vertellen. Dat houdt in, dat een internetter op site A deel 1 van een verhaallijn ziet, op site B deel 2 en op site C deel 3 van de videoreeks.

We Adapt heeft een integratie met Relay42 en bouwt hard aan een Facebookintegratie. Zijn klanten kunnen dan vanuit We Adapt gepersonaliseerde videocommercials genereren voor en beheren op Facebook. Die tool komt deze zomer uit. De ondernemer en zijn drie compagnons denken vooral met deze integratie een breed publiek van minder grote adverteerders aan te spreken. “De grote partijen hebben een eigen DMP of installeren die nu.”

We Adapt werkt met geld van een aantal angel investors, mensen uit de mediawereld. Het verdient geld met de verkoop van gebruikslicenties. Concurrentie ziet Boon met name in de hoe van bedrijven met eigen CRM-data die marketen naar owned media. “Wij hebben integraties met DSP’s en DMP’s en zitten dus in paid media.”

Foto: dragan (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment