Airbnb trekt meeste bezoekers; Booking.com heeft hogere conversie

Geen reacties
Tags: ,
Posted 09 jun 2017 in nieuws

Airbnb heeft in het eerste kwartaal van 2017 106,9 miljoen bezoekers getrokken. Dit is een groei van 31 procent vergeleken met het jaar ervoor, blijkt uit onderzoek van SimilarWeb.

Airbnb’s concurrent Booking.com trok 92,5 miljoen bezoekers en Hotels.com 72,6 miljoen. Gekeken naar de conversieratio doet Booking.com het beter: in maart was de conversie 9,42 procent vergeleken met 3,79 procent voor Airbnb en 7,28 procent voor Hotels.com.

SimilarWeb bracht ook het appgedrag in kaart van Amerikaanse gebruikers. In de maand maart van dit jaar steeg het aantal installaties van de app van Airbnb met 1,73 procent. Booking.com pluste met 0,99 procent en Hotels.com met 1,22 procent.

Apptijd

Overigens heeft Airbnb net een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de app (en de website) die het inchecken wat gemakkelijker moet maken. De te doorlopen stappen worden nu op een uniforme manier weergegeven in de app of op de website. De gast krijgt bovendien drie dagen voor aankomst een e-mail van Airbnb met deze instructies.

Incheckflow AirbnbLees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment