Rotterdamse basisschool stopt met Steve Jobsconcept

Geen reacties
Tags: ,
Posted 09 jun 2017 in nieuws

De Rotterdamse basisschool De Vierambacht stopt met het iPadonderwijs van de organisatie Onderwijs voor een Nieuwe Tijd (O4NT) van Maurice de Hond. De school had sinds begin dit schooljaar het onderwijsconcept ingevoerd, maar de toetsresultaten van leerlingen vallen tegen.

Het onderwijsconcept O4NT (ook bekend onder de naam Steve Jobsscholen) was op de hele school ingevoerd. Leerlingen schrijven zich via de iPad in voor workshops die ze willen volgen en zitten dan op niveau bij elkaar, dit kan per vak verschillen. Het klassensysteem met één docent voor de klas wordt bij dit onderwijsconcept losgelaten. Alle leerlingen krijgen een individueel ontwikkelplan.

Maar bleek toch lastig dat een docent zijn groep niet de hele tijd zag. De Vierambacht heeft meerdere locaties waardoor leerlingen heen en weer moeten om hun vakken te volgen. Bovendien heeft de school ’s middags veel andere activiteiten zoals muziekles, toneel en gym.

Tegenvallende toetsresultaten waren de directe aanleiding om te stoppen. Woordvoerder Hammink: ‘We zagen een duidelijk daling vergeleken met een jaar eerder. We wilden niet dat leerlingen te veel gingen achterlopen.’ De school gaat daarom terug naar de klassikale manier. ‘De iPads blijven en de adaptieve software ook, maar de leraar staat weer voor de klas.’

Ruim de helft van de scholen die de afgelopen vier jaar overstapten op het  Steve Jobsonderwijs of overwogen dat te doen, is inmiddels afgehaakt, meldt de Volkskrant vandaag. De hoge kosten die Maurice de Hond hen in rekening bracht, noemen zij als belangrijkste reden.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment