Apple zet deur nfc chip iPhone mogelijk op een kier

Geen reacties
Tags: ,
Posted 07 jun 2017 in nieuws

Apple gaat derden nu toch toegang verschaffen tot de nfc-chip op de iPhone. Dat staat in elk geval in een document waar Engadget de hand op wist te leggen. Daarmee wordt mogelijk een belangrijke frustratie van met name banken weggenomen.

Vanaf iOS 11 wil Apple derden dan toch toegang geven tot de nfc chip. In documenten die tijdens het Worldwide Developer’s Conference in San Jose werden uitgereikt is sprake van een ‘nieuw raamwerk’ voor nfc.

De chip wordt in ieder geval zo ingericht dat hij tags kan herkennen. Zelf noemt Apple als toepassingen de Oyster Card in Londen en Bay Area’s Clipper kaart, een ov-chipkaart die in de toekomst ook op de iPhone kan worden geladen.

Een van de frustraties van banken is dat zij graag contactloze betaaldiensten willen aanbieden vanuit hun eigen apps. Dat kan wel in Android, maar voor iOS zijn partijen aangewezen op bijvoorbeeld Apple Pay.

Drie Australische banken hebben vorig jaar zelfs een klacht ingediend bij de antitrustautoriteit omdat ze op de iPhone geen toegang krijgen tot de nfc-chip.

Op dit moment is nog niet duidelijk of Apple de deur alleen op een kier zet, of de technologie nu werkelijk openstelt.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment