Active Ants wil fullfillment volledig automatiseren

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 01 jun 2017 in nieuws

E-fullfillmentbedrijf Active Ants uit Nieuwegein heeft nieuwe robots besteld om de drukke decembermaanden door te komen. Daarnaast is een volautomatische inpakmachine in gebruik genomen. Die kan duizend pakketjes per uur inpakken tegen dertig door mensenhanden.

Jeroen Dekker is een bekende verschijning geworden nadat hij met zijn zakenpartner figureerde in een veelgetoonde reclame van de Rabobank. Daarin praatten zij over een grote investering voor slimme robotjes die automatisch ‘orders picken’.

Sinds een jaar doen zestien van die robots het zware werk bij Active Ants. “Mensen zijn 50 procent kwijt met het lopen naar schappen voor orders,” vertelde Dekker gisteren op E-Commerce Live! in de Beurs van Berlage. “Robots zijn vele malen sneller.”

Dekker verwees naar APM Terminals in Rotterdam. “Dat is een containerhaven die volledig is geautomatiseerd. Van menselijke interventie is geen sprake. De processen worden alleen via een scherm gecontroleerd.”

En zo zal het bij e-fullfillment ook gaan, voorspelt Dekker. Sinds januari draait de volautomatische inpakmachine Cartonwrap1000 bij Active Ants. Slechts 3,6 seconden heeft deze machine nodig om 1 pakje in te pakken. Ook zogenoemde multiple item orders kunnen snel en op maat worden ingepakt.

Omdat het karton sluitend rond de artikelen wordt gevouwen, is er ook geen opvulmateriaal nodig. Er wordt op deze manier tot 40 procent karton en 100 procent opvulmateriaal bespaard.

Dekker stipte nog diverse trends aan bij e-fulfillment. Zo worden steeds vaker gedrukte folders en catalogi meegestuurd. “Die werken conversieverhogend, klanten gaan er in bladeren.”

Same day delivery (bezorgen binnen een dag) zal standaard worden, voorspelt Dekker. “Dat zal nog een grotere druk leggen op de fysieke retail.” Ook denkt Dekker dat steeds vaker zonder bezorgkosten zal worden geleverd. “Onze klanten zien dan een veel grotere omzetverhoging dan bij tijdelijke kortingen.”Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment