Belgische banken komen met app voor online identificatie

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 31 mei 2017 in nieuws

Vier Belgische banken en de drie mobiele aanbieders hebben dinsdag Itsme gelanceerd, een smartphoneapp voor online identificatie. Het doet sterk denken aan het Nederlandse iDIN.

Itsme is een initiatief van Belfius, BNP Paribas Fortis, KBC en ING samen met Orange, Telenet en Proximus. Voor het initiatief is het gezamenlijke open platform Belgian Mobile ID opgericht.

Itsme wordt reeds ondersteund door Randstad, Doccle, Bolero, Enco en Clearmedia (Proximus) en appontwikkelaar Rombit. De initiatiefnemers benadrukken dat het niet om een betaalapp gaat.

Om de Itsme app van Belgian Mobile ID te activeren moet je hem eenmalig koppelen aan een bankkaart of eID kaart. Daarna kun je bij diensten die Itsme ondersteunen, volstaan met het inloggen met een vijfcijferige pincode. Een wachtwoord is dan niet langer vereist.

Via de pc hoef je alleen een GSM nummer in de voeren. Vervolgens krijg je van de Itsme-app een melding waarmee je je identificatie of transactie kunt bevestigen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment