Albert Heijn lanceert nieuwe Appie-app

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 30 mei 2017 in nieuws

Albert Heijn brengt op 26 juni een geheel vernieuwde Appie-app op de markt voor Android en iOS. Op korte termijn gaat deze ook auto boodschappenlijstjes samenstellen op basis van historische aankoopgegevens van klanten.

De belangrijkste nieuwe elementen zijn de interface, die nu ‘duimvriendelijk’ is gemaakt qua bediening. Daarnaast wordt het eenvoudiger om de barcodescanner aan te roepen en er zit een beter zoekmechanisme in de app. “Wat ik ook een leuke vind, is de kookstand”, zegt Jorik Dopmeijer. Hij is platformmanager Mobile bij AH Online. “Als je een recept opent in de app, worden in deze stand de letters groter en springt je telefoon niet op autolock.”

Dopmeijer testte de opvolger van de oude Appie onder een grote groep gebruikers uit zijn eigen netwerk en belangstellenden die zich meldden na een publieke oproep. “De uitrol gaat op Android gefaseerd in de week voorafgaand aan de 26e. Bij iOS gaan we in een keer over op die dag.”

De app is door een eigen AH-team gebouwd. Zij meten het succes van Appie af aan de snelheid van de app zelf, maar er wordt ook gekeken naar hoe intensief hij wordt gebruikt om online en offline te shoppen. “Dat is core. Daarnaast is hij ook bedoeld ter inspiratie. In die situatie wordt er vooral gekeken naar retentie en de gemiddelde gebruiksduur.”

In de toekomst hoopt Dopmeijer, die eerder aan de app van NU.nl werkte, meer intelligentie in Appie te kunnen bouwen. Dan valt te denken aan betere persoonlijke aanbiedingen op basis van de data uit iemands Bonuskaartkoppeling. Of aanbevelingen voor boodschappen op basis van events in een seizoen, het weer of sportevenementen, of tijd van de dag. Op korte termijn gaat Appie zelfstandig boodschappenlijstjes samenstellen met data die AH al lang in huis heeft.

Dopmeijer was vandaag een van de sprekers op Emerce’ event Tech Live! in de Beurs van Berlage. Daar sprak hij met name over hoe de wereld van mobiele apps er minder een wordt van silo’s. “Ze raken geïntegreerd. Functies van Uber zitten bijvoorbeeld in Google Maps. Deze ontwikkeling wordt verder bespoedigd door Android Instants Apps. Daarbij kun je onderdelen van native apps gebruiken zonder ze te hoeven installeren.”

Foto: Arjan (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment