Commerciële omroepen tegen afschaffing standaard televisiepakket

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 29 mei 2017 in nieuws

De Vereniging van Commerciële Omroepen (VCO) vindt het plan van staatssecretaris Dekker om het standaard televisiepakket af te schaffen onverstandig.

De consument dreigt door deze ‘eenzijdige ingreep’ te eindigen met minder zenders voor meer geld, aldus de CVO. Volgens de vereniging is het een maatregel met ‘verregaande gevolgen’, niet alleen voor de televisiekijkers, maar ook voor het borgen van de pluriformiteit en diversiteit van het Nederlandse medialandschap.

VCO is de brancheorganisatie voor de commerciële omroepen in Nederland, waaronder RTL, SBS, FOX Networks Group, Discovery Networks Benelux, Disney Channel en Viacom International Media Networks.

De huidige Mediawet bepaalt sinds 1 januari 2014 dat het digitale standaardpakket minimaal 30 tv-zenders moet bevatten. Dekker verwacht dat door afschaffing de pakketten niet worden ingeperkt.

CDA, D66 en Christenunie zijn nu al tegen. Zij vrezen te veel macht voor de twee grote distributeurs, Ziggo en KPN.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment