Belgische Privacycommissie: gebruik persoonsgegevens Facebook nog altijd ‘buitensporig’

Geen reacties
Tags:
Posted 23 mei 2017 in nieuws

De Belgische Privacycommissie is nog niet klaar met Facebook. De commissie concludeert dat het sociale netwerk nog altijd zonder toestemming gegevens verzamelt, ook van niet-leden die op het openbare deel van Facebook terechtkomen.

In 2015 leverde de Privacycommissie voor het eerst kritiek op Facebook, die daarop haar cookiebeleid wijzigde. Nader onderzoek leert nu dat de inzameling van persoonsgegevens door Facebook nog altijd ‘buitensporig’ is.

De Privacycommissie heeft ook vastgesteld dat ook een aantal Belgische websites gebruik maken van het Facebook netwerk, waaronder hln.be, rtbf.be en gezondheid.be. Hiervoor wordt een aanvullend onderzoek gestart.

De toezichthouder wil dat Facebook betrokkenen duidelijk informeert over het gebruik van cookies en het inzamelen van persoonsgegevens.

De Privacycommissie maakt deel uit van een op Europeese Contactgroep, samen met autoriteiten uit Frankrijk, Nederland, Spanje en Hamburg. Elk van deze autoriteiten heeft momenteel een eigen onafhankelijke procedure lopen tegen Facebook.

Een eerder aangespannen rechtszaak tegen Facebook loopt ondertussen verder.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment