Aanbieders van mediaspelers stoppen massaal

Geen reacties
Tags: ,
Posted 23 mei 2017 in nieuws

Zeker 84 aanbieders van illegale mediaspelers zijn gestopt na het recente Filmspeler arrest van het Europees Hof. Dat meldt Stichting BREIN.

Van de illegale verkopers waren er al 40 gestopt in de aanloop naar het arrest. BREIN sommeerde ook al partijen omdat zij naast kastjes ook illegale IPTV abonnementen aanboden die voor een schijntje (rond de 10 en 15 euro per maand) toegang gaven tot tientallen betaalkanalen met films, series en live sport.

Na het Filmspeler arrest stopten zes aanbieders uit eigen beweging. BREIN stuurde inmiddels 51 sommaties uit, waarop 37 van hen stopten. De anderen ontvangen een dagvaarding. De verwachting is dat anderen ook liever zullen willen schikken dan het aan laten komen op een gerechtelijke procedure​ waarbij ook vergoeding van de volledige proceskosten worden geëist.

De kastjes werden aangeboden met leuzen als ‘nooit meer betalen voor films, series en sport​’ en ‘downloaden (​uit​ illegale bron) is verboden, maar streamen niet’. De prijzen van de kastjes varieerden van ongeveer 50 tot ​20​0 euro.

Het aanbieden van links naar geripte IPTV kanalen is ook verboden, benadrukt BREIN. Het Europees hof oordeelde in het GS Media arrest dat een link naar illegaal aanbod inbreuk maakt.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment