Muziekaanbod T-Mobile opnieuw onder vuur ACM

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 19 mei 2017 in nieuws

De ACM doet opnieuw onderzoek naar het Datavrije Muziek van T-Mobile. De toezichthouder kijkt of de dienst ingaat tegen de regels voor netneutraliteit.

Onlangs oordeelde de rechtbank dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) Datavrije Muziek in Nederland niet kan verbieden op grond van de netneutraliteit. Telecom Paper schrijft dat de ACM dit keer niet wil toetsen aan de Nederlandse wet over netneutraliteit maar aan de Europese verordening rondom netneutraliteit.

Bij de dienst Datavrije Muziek gaat muziekstreaming niet ten koste van de databundel. Dit heet zerorating, ook wel positieve prijsdiscriminatie. Volgens de toezichthouder is de Nederlandse wet is duidelijk over zerorating: dat mag niet. Zerorating kan schadelijk zijn voor de concurrentie op diensten die op internet worden aangeboden. Niet waar, bepaalde de rechter eind april. T-Mobile handelt volledig in lijn van de Europese wet- en regelgeving. Zerorating is onder strikte voorwaarden toegestaan, zo lang er maar geen onderscheid wordt gemaakt tussen de diverse muziekstreamingdiensten.

De ACM kan nog hoger beroep aantekenen tegen de uitspraak.

Met Datavrije Muziek kun je audio via 4G streamen zonder dat dit uit de bundel gaat. Zo kun je ongelimiteerd luisteren naar bijvoorbeeld Radio 538, Nederland FM, Deezer of Spotify.

Foto: solo_munechika (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment