Emerce Tech Live: Cyberrisico’s meer dan ooit op radar Nederlandse bedrijven

Geen reacties
Tags: ,
Posted 19 mei 2017 in nieuws

Nieuwe en opkomende risico’s zoals cyberaanvallen, geopolitiek en disruptieve technologie bezorgen Nederlandse bedrijven meer kopzorgen dan hun buitenlandse collega’s. Nederlandse bedrijven zijn ook minder goed voorbereid op deze risico’s dan twee jaar geleden, zo blijkt uit de Global Risk Management Survey 2017 van verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon. Cyberbeveiliging krijgt extra aandacht op Emerce Tech Live op 30 mei.

Aon brengt met het tweejaarlijks de belangrijkste risico’s voor het bedrijfsleven in kaart. Voor de meest recente editie werden meer dan 1.800 CEO’s, CFO’s en risk managers ondervraagd, onder hen tachtig uit Nederland.

Nederlandse bedrijven plaatsen cyberrisico’s nu op de tweede plaats; twee jaar geleden stond dit risico niet eens in hun top tien. In de internationale top tien staan cyberrisico’s op een vijfde plek tegen een negende plaats twee jaar geleden.

Opvallend is dat Nederlandse bedrijven zich voor de komende jaren meer zorgen maken om cyberrisico’s dan over reputatieschade, nu nog de nummer één in de lijst.

Risico’s van materiële of fysieke bezittingen verschuiven naar digitale of cyberrisico’s. Des te opvallender is het dat een kwart van de Nederlandse bedrijven geen plan achter de hand heeft voor cyberrisico’s.

Nederlandse bedrijven verwachten ook dat de risico’s van disruptieve technologie de komende jaren fors aan relevantie winnen. Concurrentie en economische vertraging zijn voor Nederlandse bedrijven juist relatief minder reden tot zorg.

Sprekers E-security track

Maria Genova (MG Books Media): schrijfster van onder meer de bestseller Komt een vrouw bij de h@cker.

Rob de Vries (True Access): specialist in Security Audits, ethisch hacken en het monitoren van netwerken.

Jorrit van de Walle, directeur Audittrail en mede-eigenaar Phishingtest.nl. Spreker, trainer en docent.

Barry Derksen (Business & IT Trends Institute): schrijver van Trends in Business, IT & IoT 2017/2018.

Rik de Fluiter (Raaf & Wolf): als marketing en sales docent betrokken bij de Hotelschool The Hague.

Marius van Rijswijk (Verdonck, Klooster & Associates): heeft ruim 15 jaar werkervaring als jurist, manager en adviseur.

Christiaan Solcer: verantwoordelijk voor de marketing van privacy-zoekmachine StartPage.com. StartPage verwerkt meer dan 2 miljard zoekopdrachten per jaar in volledige privacy.

E-Security is een van de zes tracks op Emerce Tech Live! eind mei in de Beurs van Berlage. Kaarten hier.