‘Silicon Valley is een attitude, geen tech’

Geen reacties
Tags:
Posted 18 mei 2017 in nieuws

“Silicon Valley gaat niet om technologie, maar om de attitude zaken op te lossen. Vaak gebeurt dat met technologie die al jaren of decennia voorhanden is”, aldus Kathryn Myronuk van Singularity University.

De Amerikaanse was vanochtend een van de sprekers op The Next Web Conference, dat vandaag en morgen plaatsvindt in Amsterdam. Haar lezing ging over hoe niet technologie, maar mensen en faciliterende omgevingen de wereld veranderen.

“De grondleggers, als je ze zo wilt noemen, van Silicon Valley brachten grote veranderingen vanwege hun attitude. Multidisciplinaire teams kwamen samen om grote problemen op te lossen. Ze gebruikten technologie die al jaren bestond, maar pasten de op een andere manier in een andere context. Dát bracht verandering.”

Zaken als realtime computervertalingen, augmented reality en virtual reality worden tegenwoordig neergezet als de grootste noviteiten, zaken die enorme impact op de wereld gaan hebben. Terecht stelt Myronuk dat deze technologieën al jaren, zo niet decennia, bestaan. Het zijn alleen andere partijen met andere interesses dan voorheen die er nu op aanslaan.

Maatschappijkritisch: “We lijken eraan gewend dat er steeds nieuwe technische dingen verschijnen. Iets waar je twee jaar geleden razendenthousiast over werd, is vandaag de dag een vanzelfsprekendheid”, verbazing heeft plaatsgemaakt voor en blasé houding.

“De attitude van de 21ste eeuw is: ga voor denken in moonshots. Zoek de allergrootste problemen en vraagstukken en adresseer die.” Het belangrijkste in dat proces, zegt Myronuk, is dat je niet zelf de oplossing moet verzinnen. Je moet anderen uitdagen en faciliteren, bijvoorbeeld met competities en geldprijzen, om de uitdaging op te pakken. “Zo ontstaan de multidisciplinaire teams, juist niet de usual suspects, die met hen bekende bestaande middelen grote vernieuwingen kunnen brengen.”Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment