Staatssecretaris Dijksma naar Silicon Valley

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 18 mei 2017 in nieuws

Staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) organiseert van 21 tot en met 25 mei een klimaatmissie naar Californië. Daar zal ze ook diverse internetbedrijven bezoeken.

De Nederlandse delegatie gaat kijken bij onder meer Apple en Facebook en hoe duurzaamheid onderdeel is gemaakt van een succesvol businessmodel. Daarbij staat een ontmoeting met oud-minister van milieu van de Verenigde Staten Lisa Jackson op het programma en brengt de delegatie een bezoek aan een volledig klimaatneutrale campus.

Centraal staat de uitwisseling van slimme oplossingen voor bijvoorbeeld een schoner wagenpark en openbaar vervoer, duurzame huizen en kantoren, en voor beperking van de gevolgen van een zeestijging.

Onder meer staat een startup seminar op het programma, waar bedrijven kort hun oplossingen kunnen pitchen die bijdragen aan de aanpak van klimaatverandering. De Nederlandse bedrijven die meegaan met de missie werken alle in de groene economie, waaronder EV-Box, Allied Waters, EVCharge4U en Groasis.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment