Kayak: ‘Duurdere vliegtickets geboekt op smartphones’

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 16 mei 2017 in nieuws

Nederlanders die via hun iPhone een vliegticket boeken geven meer uit dan desktop- en Androidgebruikers. Ze zijn ook het laatst met het regelen van hun reis, blijkt uit het Mobile Travel Report van Kayak. 

In Nederland spendeert de iOS-gebruiker gemiddeld 365 euro aan een vliegticket naar een van de tien populairste bestemmingen. Dat is 18 euro meer dan de Android-gebruiker en 14 euro meer dan desktop-boekers.

De verschillen tussen iOS, Android en pc zijn ook te zien in de top-tien van meest geboekte bestemmingen. Bij iOS staat Londen bovenaan, bij Android Bangkok en op de pc eveneens Londen.

toptienbestemmingen per device

Verder meldt Kayak dat Nederlandse smartphonegebruikers later op zoek gaan naar een vliegticket dan mensen met een computer. Gemiddeld zit er bij een smartphone 26 dagen tussen de boek- en reistijd, bij Nederlanders die via de desktop boeken is dit 41 dagen.

In het onderzoek is ook de attitude van Nederlanders tegenover chatbots meegenomen. Van degenen die weleens een chatbot hebben gebruikt, deed 64 procent dat om vragen of klachten neer te leggen bij de klantenservice van een webwinkel na een online aankoop. Gevraagd naar waar ze een chatbot voor zouden willen gebruiken, zegt 32 procent dat ze reismeldingen willen ontvangen, zoals een gatewijziging. Negenentwintig procent ziet het nut ervan in voor het zoeken van vliegtickets, hotels en huurauto’s.

 Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment