Investering voor Yilps, komt met freemium MKB-sites

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 16 mei 2017 in nieuws

Investeringsbedrijf Netvalue neemt een belang in startup Yilps. Daarmee verandert de MKB-sitebouwer zijn bedrijfsmodel. Sitebouw wordt gratis, kleine ondernemers betalen enkel nog voor aanvullende dienstverlening.

Twintig procent neemt Netvalue van ondernemer Martijn Hoogeveen in Yilps uit Amsterdam. Het bedrijfje is nog geen jaar oud en richt zich op de onderkant van het MKB. Het bouwt goedkope websites, zoals DTG en KPN ook doen, voor kleine en startende ondernemingen. Komende maanden 2018 wil Yilps het bouwproces steeds verder automatiseren om nog goedkoper te kunnen leveren. Gratis zelfs.

“Je ziet laagdrempelige tools waarmee je gratis sites kunt maken”, zegt investeerder Hoogeveen. “Maar dat is lastig omdat je toch al snel een specialist of zelfs projectmanager nodig hebt voor extra werk. Met Yilps gaan we dat hele proces automatiseren. Het moet honderd procent touchfree worden.”

Op die manier moeten er uiteindelijk gratis zakelijke websites kunnen worden gebouwd. Geld wordt verdiend aan additionele diensten zoals helpdesk en consultancy. “ZZP’ers en MKB’ers zijn een supportintensieve doelgroep. Ze zijn moeilijk tevreden te krijgen en houden”, klinkt het welbewust van de opgave die de ondernemers zichzelf opleggen.

Yilps werd vorig jaar opgericht door Johan van Asperen-Vervenne. Hij richtte eerder een technologie- en marketingbedrijf op.

Hoogeveen: “Als dit in Nederland aanslaat, dan gaan we het ook in andere landen aanbieden. Nederland is altijd een goede testmarkt”, aldus de ondernemer die zijn andere bedrijf Icecat eind vorig jaar naar de beurs bracht.

Foto: WOCinTech Chat (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment