Veertig procent klanten Dropbox in EU

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 12 mei 2017 in nieuws

Veertig procent van de gebruikers van Dropbox bevindt zich in Europa. Voor zakelijk gebruik blijkt vooral de combinatie met Office 365 een aantrekkelijke.

“Een op de twee internetgebruikers in Nederland en Engeland heeft een account bij Dropbox. Ook in Scandinavië is de adoptie erg hoog. Duitsland zit op een op drie. We hebben nu tweehonderdduizend zakelijke klanten”, aldus Europabaas Philip Lacor tegen Emerce.

Eerder deze week vond in Amsterdam Dropbox Connect plaats, een klantendag ter inspiratie en waar het bedrijf zijn klanten bijspijkert over nieuwigheden. Grootzakelijke klanten kunnen er bijvoorbeeld terecht met vragen over veiligheid, migratie, combinaties met andere clouddiensten en praktische tips.

Reagerend op vragen uit de markt opende Dropbox afgelopen najaar ook een technische infrastructuur in Duitsland. Data hoeven Europa zodoende niet te verlaten.

Het zijn veel creatieve, technologie- en mediabedrijven die de zakelijke diensten van Dropbox gebruiken. Trivago, bijvoorbeeld, maakte vorige week bekend dat het Dropbox als ‘harde schijf’ voor de hele organisatie gaat gebruiken. Opvallend is dat die migratie niet door IT werd ingegeven, maar door HR, om het onderlinge samenwerken te vereenvoudigen.

“Er komen steeds meer bedrijven uit meer industrieën naar ons. Dropbox werkt goed samen met Office 365. Als je die combinatie gemaakt ziet worden, gaat het gebruik helemaal skyhigh.”

Over zijn plannen voor 2017 zegt Lacor: “Dit jaar leggen we veel nadruk op ons nieuwe product Paper. Zie dat maar als een digitaal whiteboard, een app om samen te werken aan documenten, presentaties en werkprocessen.” Paper ging, na een jaar van interne testen, begin dit jaar live in de app stores.

Dropbox heeft naar eigen zeggen een half miljard actieve gebruikers. Bij het huidige aantal betalende klanten zit het op een jaaromzet van een miljard euro. De opslagdienst was al cashflowpositief en is nu ook ebitda-positief. Wat zoveel betekent als dat er kostendekkend wordt gewerkt.

Het gebruik van de opslagdienst is afgelopen twee jaar met 78 procent gestegen. Dropbox wordt meer gebruikt op mobiele apparaten dan op desktops.

Foto: Jeremy Levine (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment