Hoger beroep TradeYourTrip om hoge wijzigingskosten KLM

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 12 mei 2017 in nieuws

De klanten van TradeYourTrip die hun citytrip wilden doorverkopen maar door KLM geconfronteerd werden met hoge kosten, gaan in hoger beroep. Dit betekent dat KLM, TUI en ANVR opnieuw voor de rechter moeten verschijnen.

In januari van dit jaar besloot de rechtbank in Den Haag dat vliegtickets niet zomaar mogen worden doorverkocht. Aanleiding was de claim van twee reizigers die vorig jaar hun citytrip, door TUI georganiseerd en met een KLM-lijnvlucht, wilden aanbieden op TradeYourTrip.

TUI had daar geen probleem mee, maar verwees de reizigers door naar KLM. Die stelde dat de vliegtickets moesten worden geannuleerd en opnieuw geboekt, tegen een meerprijs van 800 euro. Een aanzienlijk bedrag, gezien het feit dat de gehele vakantie 1300 had gekost. Het stel spande daarom een kortgeding aan tegen TUI waarbij KLM en ANVR zich als partij voegden, maar verloor. De daaropvolgende bodemprocedure verloren ze ook.

Volgens Mark van der Wal, oprichter van TradeYourTrip, is de uitspraak van de Haagse rechter onbegrijpelijk. “In de wet wordt geen verschil gemaakt tussen pakketreizen met een charter- en een lijndienstvlucht. Dus moeten beide varianten op een andere naam kunnen worden gezet tegen administratiekosten.”

Dat TUI bij de boeking had aangegeven dat het in dit geval om losse vliegtickets ging, doet er niet toe, stelt Van der Wal. “Er moet duidelijkheid komen en daarom gaan we door tot het Europese Hof. In Duitsland hebben we een soortgelijke zaak eerst gewonnen en in tweede instantie verloren. EU-wetgeving die bedoeld is om consumenten te beschermen wordt niet goed begrepen. Het verbaast mij dat de betrokken lokale rechters geen prejudiciële vragen hebben gesteld bij het Europese Hof van Justitie om opheldering te verkrijgen. Die ruggenspraak zou je toch verwachten in zo’n soort situatie.”Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment