TripAdvisor vernieuwt functionaliteit direct boeken

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 11 mei 2017 in nieuws

TripAdvisor heeft in het eerste kwartaal van 2017 een 55 procent lagere netto winst gerealiseerd. De recensiesite wil daarom de directe hotelboekingen nieuw leven inblazen. Dit meldt de Financial Times.

Grote hotelketens als Accor, Intercontinental Hotels Group, Starwood en Marriott zijn allemaal direct boekbaar op TripAdvisor, zonder dat de bezoeker de site moet verlaten. Binnen een paar weken wordt deze functionaliteit opnieuw gelanceerd in een vereenvoudigde versie die reizigers meer moet aanspreken. De interface wordt gebruiksvriendelijker en de nadruk zal volgens CEO Steve Kaufer van TripAdvisor liggen op “het vinden van de beste hotels tegen de laagste prijzen”.

De investeringen van TripAdvisor in de boekingstool zijn groot. Volgens analisten van Cowen and Company zijn deze verantwoordelijk voor de helft van het verlies aan omzet per shopper, wat neerkomt op 90 miljoen dollar in 2016.

Instant booking staat open voor alle hotels. Die betalen 15 procent commissie per boeking om bij de helft van de gerelateerde zoekopdrachten te worden getoond en 12 procent voor een kwart.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment