Europa: Internetgiganten moeten meer data delen

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 11 mei 2017 in nieuws

Tegen het einde van 2017 wil Europa maatregelen nemen zodat de grote internetplatform meer data gaan delen met MKB-bedrijven.

Dat zei eurocommissaris Andrus Ansip gisteren toen bij de evaluatie van zijn werk nu hij halverwege zijn termijn is.

#DigitalSingleMarket-We presented main initiatives. Now, @Europarl_EN & Member States need to adopt these proposals.https://t.co/j0LubUcMyl pic.twitter.com/8rVnTT9Vti

— European Commission (@EU_Commission) 10 mei 2017

Zonder namen te noemen doelde hij waarschijnlijk op partijen als Facebook en Google. Veel, en steeds meer, bedrijven gebruiken de diensten van die platformen voor distributie en promotie van hun werk. Dat kost ze geld, maar ze krijgen er oneerlijk weinig voor terug.

“Van het MKB verkoopt 42 procent zijn producten en diensten op een marktplaats. Veel van hen klagen over onduidelijke regels en gebrek aan directe toegang tot hun klanten of hun data.” Anders gezegd: ze betalen maar krijgen geen klantgegevens of verkoopinformatie. Denk bijvoorbeeld aan downloadwinkels die enkel algemene statistieken geven, maar geen NAW van downlaoders. Zelfs niet als het betalende klanten zijn. Dan nog blijven hun namen afgeschermd voor de verkopende partij.

“Tegen het einde van dit jaar adresseren we dit soort oneerlijke contractuele clausules en handelspraktijken tussen platformen en de bedrijven.”Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment