Duitse concerns bouwen universele log-in

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 10 mei 2017 in nieuws

Een aantal grote Duitse bedrijven ontwikkelen gezamenlijk een algemeen inlogsysteem voor websites. Dit moet consumenten minder afhankelijk maken van de ‘paspoortfunctie’ van Facebook en Google.

Tal van internationale sites en mobiele apps biedt de mogelijkheid aan zijn gebruikers om in te loggen met hun Facebook- of Google-account. Een federated identity wordt dat ook wel genoemd. Daar moet volgend jaar een Europese tegenhanger voor komen.

Allianz, Deutsche Bank, Daimler, kaartenmaker Here en Axel Springer richten een consortium op dat een nieuw digitaal registratie- en identificatiesysteem gaat ontwikkelen. Het zal gebaseerd zijn op de Europese eIDAS-regels. Dat moet ervoor zorgen dat partijen in andere landen de systematiek makkelijk moeten kunnen overnemen.

Begin deze week maakten de partijen de contouren van hun plannen bekend. In de komende maanden moet de b.v. worden opgericht waarin ze hun kennis, vaardigheden en geld inbrengen. In de tweede helft van 2018 moet de ‘internetsleutel’ actief worden.

Foto: Nishanth Jois (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment