Gregory van der Wiel start tech-fonds voor BN’ers en voetballers

Geen reacties
Tags: , , , , , ,
Posted 10 mei 2017 in nieuws

Voetballer Gregory van der Wiel richt zijn eigen technologie-investeringsfonds op. Samen met zakenpartner Funs Jacobs lanceert hij het investeringsfonds Block Party. ‘Block Party is de schakel tussen veelbelovende starters en invloedrijke vermogenden die via verschillende kanalen een grote groep mensen kunnen bereiken’, aldus het persbericht.

Van der Wiel is met 2,5 miljoen euro ook meteen de eerste investeerder in Block Party. Dat geld gaat naar tien startups.

Investeerder Keadyn gaat samen met Jacobs de eerste selectie maken van investeringsaanvragen. De eerste investering is die in Voicey, een bedrijf in online influencer-marketing: Facebook- en Instagramsterren die productpromotie doen.

De selectieprocedure om je als start-up aan te kunnen sluiten bij Block Party is streng. De doelgroep betreft bedrijven in de beginnende fase; van pre-seed tot serie A. De start-up moet passen bij de filosofie van Block Party: een sterk team en een innovatief concept met een potentieel grote markt. Daarnaast is het van belang dat het bedrijf te matchen is met één van de Block Party investeerders; de start-up moet direct profijt hebben van het werken met invloedrijke kapitaalkrachtigen.

Indien een start-up aan de eisen voldoet, volgt nog een SCAN-procedure Dave Dirks, partner Keadyn: ‘We analyseren het team en de markt nauwkeurig en beoordelen of de investering vanuit juridisch, fiscaal en financieel vlak verantwoord is. Bij een positieve uitkomst, bepalen we in overleg met de start-up de investering en bouwen we gezamenlijk een succesvol bedrijf.’

De ondernemers zijn in gesprek met enkele andere beroemdheden over investeringen, zo schrijft de Telegraaf, maar kunnen nog niets zeggen over namen die zich aan Block Party zullen verbinden.

Jacobs noemt rapper Jay-Z als zijn grote voorbeeld. ‘Als hij niet zelf al een techfonds had opgezet, had ik hem graag binnengehaald. Hij heeft muziekdienst Tidal groot gemaakt.’

Foto Paul Blank (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment