Porsche opent techkantoor in Silicon Valley

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 08 mei 2017 in nieuws

De Duitse automaker opent een kantoor in Silicon Valley om dicht op de digitale ontwikkelingen te zitten die de toekomst van de autoindustrie bepalen.

“De auto is het ultieme mobiele apparaat van de toekomst en die toekomst wordt geschreven in Silicon Valley”, aldus baas Thilo Koslowski van Porsche Digital.

Koslowski gaat een team opbouwen van zo’n honderd man. Behalve met technologiebedrijven zoekt hij ook aansluiting tot venture capital-bedrijven. Koslowski werkte hiervoor twintig jaar als analist voor marktonderzoeker Garnter en richtte zich toen specifiek op de sectoren Automobiel en Tech.

Porsche Digital heeft zijn hoofdkantoor in Ludwigsburg en heeft nog een zusterkantoor in Berlijn. Daarnaast staan dependances in Azië op de agenda.

Porsche is onderdeel van VW Group. Volkswagen kondigde afgelopen vrijdag aan fors in elektrisch rijden en het aanpalende digitale ecosysteem te gaan investeren. Per 2025 wil het jaarlijks meer dan een miljoen elektrische auto’s per jaar kunnen verkopen en, daarmee, Tesla te overtroeven.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment