Apple: veel vraag naar iPhone 7 Plus

Geen reacties
Tags: , , , , , ,
Posted 02 mei 2017 in nieuws

Apple stelde vandaag ietwat teleur met zijn kwartaalcijfers over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar. De omzet kwam met 52,9 miljard dollar lager uit dan de verwachte 53 miljard. CEO Tim Cook spreekt niettemin van een sterk kwartaal, waarin vooral veel vraag was naar de iPhone 7 Plus. 

Apple verkocht in het kwartaal ruim 50 miljoen iPhones, 8,9 miljoen iPads en 4,1 miljoen iMacs en MacBooks. Bij de iPhone was slechts een teruggang van 1 procent te zien in aantal verkochte exemplaren. De iPad weet de daling van 13 procent niet te keren. Diensten brachten 18 procent meer op.

Apple noteerde een winst per aandeel van 2,10 dollar. Een jaar geleden werd 50,6 miljard dollar omzet geboekt met een winst per aandeel van 1,90 dollar.

Zoals gebruikelijk droeg de VS het meeste bij aan de omzet met 21 miljard dollar. Europa is goed voor 12 miljard.

Wederom deed Apple geen uitspraken over de Apple Watch. Die is inmiddels twee jaar oud, maar Google, Amazon en eBay hebben hun apps voor het slimme horloge zonder aankondiging ingetrokken. Kennelijk valt het gebruik sterk tegen.

Ook in het tweede kwartaal zal Apple grotendeels zijn aangewezen op bestaande hardware. Grote aankondigingen worden niet voor 5 juni verwacht, als Apple zijn ontwikkelaarsconferentie organiseert.

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo is er een grote kans dat Apple dan zijn vermeende Siri-luidspreker (naar het voorbeeld van Echo en Google Home) zal introduceren.

De nieuwe Surface Laptop die Microsoft eerder vandaag onthulde, is ook in Apple-kringen niet onbesproken gebleven. Deze concurrent van MacBook Air heeft, met een Intel Core i5 Kaby Lake processor, 4GB RAM en een 128GB SSD, een aanzienlijk lagere prijs en kan voor 50 dollar extra worden opgewaardeerd van Windows 10 S naar Windows 10 Professional.

(meer volgt)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment