Navitaire maakt reizen zoeken en boeken in virtual reality mogelijk

Geen reacties
Tags: ,
Posted 26 apr 2017 in nieuws

Navitaire heeft een virtual reality-oplossing voor het zoeken en boeken van reizen ontwikkeld. Volgens de dochteronderneming van Amadeus is de 3D-beleving een ‘natuurlijker’ manier van winkelen.

Die beleving begint ermee dat de gebruiker op een platform in de wolken staat tegenover een enorme wereldbol. Deze kan worden gedraaid om een bestemming te selecteren, waarna de reiziger daar daadwerkelijk staat. Als het bevalt, kan hij of zij een vlucht zoeken en boeken. Dat hele proces tot en met de betaling vindt plaats in VR. Zo is het mogelijk om door het vliegtuig te lopen om een stoel te selecteren. Als er een huurauto nodig is, kan de reiziger verschillende auto’s uitproberen.

In de toekomst wil Navitaire het ook mogelijk maken om hotels te boeken. Daarnaast denkt het bedrijf erover om sociale functionaliteiten toe te voegen, zodat de reiziger bijvoorbeeld kan zien welke bestemmingen Facebookvrienden hebben bezocht als hij aan de globe draait.

Vooralsnog is het VR-boekingssysteem in de projectfase. Navitaire heeft patent aangevraagd op de technologie.Lees het volledige bericht op Emerce » Another global feature is the status bar that sits between the check my business main navigational bar at the top of the page and each sections list of entries


Add Your Comment