‘Een op de 106 emails besmet’

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 26 apr 2017 in nieuws

Een op de 131 ontvangen emails wereldwijd bevat een schadelijke link of bijlage, het hoogste percentage in vijf jaar. In Nederland gaat het om een op de 106 emails. Dat blijkt uit onderzoek van Symantec.

Het gebruik van email als een infectiemogelijkheid groeide in 2016 fors. Het werd het voorkeurswapen van cybercriminelen en een gevaarlijke bedreiging voor gebruikers.

Verder leidden zogenoemde Business Email Compromise (BEC) scans, die gebaseerd zijn op zorgvuldig samengestelde spear-phishingmails, tot enorme schade: tot drie miljard dollar op gedurende de laatste drie jaar.

Naast mail werden vorig jaar vooral de scripttaal PowerShell en MS Office-bestanden als wapen ingezet. Als gevolg van het grootschalig gebruik van PowerShell door aanvallers was 95 procent van de PowerShell-bestanden die Symantec tegenkwam schadelijk.

Ransomware bleef zich verder ontwikkelen als een wereldwijd probleem en een lucratieve business voor criminelen. Symantec identificeerde 100 nieuwe malwaresoorten, meer dan drie keer zoveel als voorheen en een toename van 36 procent van het aantal ransomware-aanvallen wereldwijd.

Het Amerikaanse bedrijf constateert dat het grootste aantal overvallen tegenwoordig virtueel gepleegd wordt, waarbij cybercriminelen miljarden dollars buit maken. Sommige van deze aanvallen lijken het werk van georganiseerde criminele bendes, maar ook landen doen mee. Symantec heeft ‘bewijs’ gevonden dat Noord-Korea linkt aan aanvallen op banken in Bangladesh, Vietnam, Ecuador en Polen.Lees het volledige bericht op Emerce » Check out the entire 2012 writing a good persuasive essay mba application tips series for more valuable mba application advice


Add Your Comment