Kwartaalomzet Zooplus naar kwart miljard

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 24 apr 2017 in nieuws

De omzet van online dierenwinkel Zooplus steeg in het eerste kwartaal met 24 procent tot 257 miljoen euro.

Het beursgenoteerde Zooplus publiceerde vanochtend de resultaten over de drie maanden tot april en bevestigt de omzetverwachting op 1,1 miljard euro voor heel 2017 (Pdf). Beleggers reageren enthousiast op de cijfers en belonen het aandeel met een stijging van bijna acht procent.

Het succes van Zooplus lijkt eenvoudig te verklaren: consumenten in dertig landen hebben in de webwinkel een hofleverancier gevonden voor hun diervoer. Ze hoeven niet meer de deur uit om voeding- en verzorgingsartikelen voor huisdieren te kopen. Herhaalaankopen van met name het voer is de constante drijver voor de omzetgroei, aldus de leiding. In de afgelopen jaren hebben de Duitsers veel moeten investeren in acquisitie. Ze profiteren nu van de retentie.

In mei publiceert de onderneming het complete kwartaalverslag. Daarin worden ook de kosten en nettoresultaten gedetailleerd.

Afgelopen maart publiceerde de dierenwinkel zijn jaarverslag over 2016. Daaruit kwam naar voren dat het in Nederland een omzet van 62 miljoen realiseerde. Nederland is het nummer vijf land qua omzettotaal. Het aantal internationale klanten steeg in 2016 van 4 miljoen naar 4,8 miljoen, waarvan 92 procent te boek staat als terugkerende koper. De winst (ebitda) kwam uit op 19,7 miljoen euro.

Foto: Buzzfarmers (cc)Lees het volledige bericht op Emerce » Duke is https://essaydragon.com/ extremely focused on becoming an international school


Add Your Comment