Sleutelbedrijf: ‘Airbnb moet open kaart spelen’

Geen reacties
Tags:
Posted 20 apr 2017 in nieuws

Het Amsterdamse sleutelbedrijf Iamb&b vindt dat Airbnb openheid van zaken moet geven over verhuurders die in de fout gaan. Dat vertelde directeur Dirk Minnebo in het AT5 Druktedebat.

Amsterdamse woningen mogen maximaal 60 dagen per jaar verhuurd worden via Airbnb. Het platform kan precies zien welke verhuurders die regels overtreden, maar weigert de informatie te delen met de gemeente. Airbnb beroept zich op de privacy.

Wethouder Kajsa Ollongren (economische zaken) pleit voor registratie van Airbnb-verhuurders, maar wil het Amerikaanse bedrijf niet uit de stad verbannen als het niet meewerkt. Er zouden niettemin goede afspraken gemaakt zijn met Airbnb.

Iamb&b bemiddelt tussen woningeigenaren en toeristen. Het bedrijf regelt alle rompslomp die erbij komt kijken. Directeur Dirk Minnebo vindt dat als Airbnb gegevens niet aan de gemeente geeft, Amsterdam het bedrijf gewoon maar helemaal moet verbieden. ‘Ik vind dat helemaal niet heel gek. We zijn de baas van onze eigen stad. Dat is niet Airbnb’.Lees het volledige bericht op Emerce » Write https://essayclick.net a program that generates 100 random numbers and keeps count of how many of those random numbers are even and how many of them are odd


Add Your Comment