Telegraaf lanceert videoplatform VNDG

Geen reacties
Tags: , , , , , , , ,
Posted 18 apr 2017 in nieuws

De Telegraaf voegt op 1 mei een nieuwe titel toe aan zijn portfolio. VNDG wordt een videoplatform op desktop en mobiel dat 24×7 nieuws, sport en entertainment uitzendt.

De uitzendingen zijn een combinatie van live, on demand en integrale opgenomen uitzendingen. Inhoudelijk is het een combinatie van nieuws, sport en entertainment, waarbij nieuws met zestig procent inhoudelijk de hoofdmoot vormt. De items annex programma’s worden geproduceerd in shortform, wat zoveel betekent dat ze niet langer zes à zeven minuten zijn.

Over twee weken gaat de site Telegraafvandaag.nl live en verschijnen de apps voor Android en iOS. In de weken na de livegang verschijnen ook de apps voor Apple TV en smart-tv’s.

Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen: “Dit wordt een nieuw, groot en machtig platform.” Jansen presenteerde VNDG vanochtend samen met zijn collega, directeur OTT van TMG, Mandy van der Wal in Allard Studio’s te Amsterdam. Daar wordt het gros van de opnames gedraaid.

Van der Wal: “We doen zestig procent van de producties zelf en kopen veertig procent in. Het intellectueel eigendom daarvan ligt exclusief bij ons.”

Talpa leverde het technisch platform voor de videoproductie en verzorgt één serie: Dagboek van een minnares. Fans van de column kunnen de column ook bingewatchen, of afleveringen eerder dan anderen bekijken, maar dan moeten ze wel abonnee zijn.

TMG heeft maandelijks zo’n 210 miljoen videoviews per maand. Dat getal omvat naast de video’s op Telegraaf.nl ook die op kijkcijferkanon Dumpert.nl. Om VNDG te promoten zullen de verschillende videoplayers die op de TMG-sites worden gebruikt worden vervangen door een vaste player. Vanuit daar worden promoties voor VNDG-programma’s gemaakt. Van der Wal verwacht dat daardoor het aantal views in totaal met dertig tot veertig procent zal groeien komend jaar.

VNDG wil behalve met advertenties ook geld verdienen met brandedcontent en – indirect via Telegraaf.nl, abonnementsgelden. Daarnaast wordt serieus nagedacht over transactionele modellen rondom video en, wat algemener, e-commerce.

Er zijn reeds samenwerkingen met ING en Unilever. Die bedrijven, en andere belangstellende adverteerders en bureaus, kregen vanochtend ook het nieuwe concept gepresenteerd.

Technisch gezien draait het videoplatform onder meer op Krux en The Platform. “We werken sterk datagedreven.”

Financiële verwachtingen wil TMG niet uitspreken over zijn nieuw platform. Het jaar 2017 wordt gebruikt om de producties op te tuigen en de beoogde verdienmodellen te activeren.

Halverwege mei start TMG een reclamecampagne om VNDG, en de vele bekende gezichten die erop presenteren, te promoten.Lees het volledige bericht op Emerce » Journal has a brief article you should read european b-schools step up us company here homework helper recruiting


Add Your Comment