Rotterdam test slim elektriciteitsnet

Geen reacties
Tags: ,
Posted 13 apr 2017 in nieuws

De Gemeente Rotterdam, netbeheerder Stedin, Siemens Nederland, Lyv Smart Living en Omnetric gaan een slim elektriciteitsnet aanleggen in Merwe-Vierhavens in Rotterdam. Dit netwerk moet vraag en aanbod van stroom beter op elkaar afstemmen. Het gaat om zeker 20.000 aansluitingen.

Een smart grid geeft aan slimme meters door of er een hoog of laag tarief geldt, net als de ‘ouderwetse’ dag- en nachtmeters, maar dan per kwartier. Apparaten met slimme technologie aan boord kunnen met die informatie beslissen om in te schakelen bij veel aanbod (en dus een laag tarief). Denk aan slimme koelcellen, die wachten met koelen tot zij tegen lagere kosten kunnen werken.

De betrokken partijen verwachten na de uitrol van het slimme netwerk in Merwe-Vierhavens stapsgewijs de andere wijken van Rotterdam en de verdere regio van een smart grid te kunnen voorzien. Te denken valt aan circa 1 miljoen aansluitingen.Lees het volledige bericht op Emerce » Diese gefäßverengungen gefährden die blutversorgung und können https://ghostwriter-hilfe.com/ die ursache für einen herzinfarkt oder schlaganfall sein, wenn das betroffene blutgefäß durch ein blutgerinnsel verstopft wird


Add Your Comment