Online bezorgingen nog niet verstoord door staking Jumbo

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 13 apr 2017 in nieuws

De stakingen bij Jumbo lijken vooralsnog geen grote gevolgen te hebben voor de online bezorgingen van de supermarkt. RTL meldde gisteren dat slechts 100 tot 150 van de werknemers staken, dat is nog geen vijf procent. Vandaag staan Veghelse supermarktketen en de vakbonden tegenover elkaar in de rechtbank in Utrecht.

Het conflict gaat om een loonsverhoging voor de logistieke medewerkers. Eerder deze week kwam het supermarktbedrijf zelf met een voorstel voor salarisverhoging van 1,5 procent. De bonden zijn daar niet tevreden mee en willen meer.

Dinsdag riepen de bonden op tot een staking. Dat heeft nog niet tor grote onderbrekingen geleid. Van de zes distributiecentra van Jumbo worden met name Woerden en in Beilen geraakt, zegt een woordvoerder tegen RTLZ.

Toch zou het conflict nog kunnen escaleren. Jumbo wil voorkomen dat ze in het Paasweekend met lege schappen komen te zitten. Jumbo opent 231 filialen op Eerste Paasdag en 508 winkels op Tweede Paasdag.

Jumbo bezorgt vanuit de winkels. Wanneer daar tekorten zijn zal de online consument dat ook gaan merken. Jumbo opent in hoog tempo ophaalpunten die ook bezorgen.

Werknemers van distributiecentra van Albert Heijn voeren de komende dagen eveneens actie voor een hoger loon. Met stiptheidsacties zetten zij zich in voor een betere cao, zegt vakbond FNV donderdag.Lees het volledige bericht op Emerce » Sat behind that nice large screen you’ll find a 1ghz dual-core www.topspying.com/best-cell-phone-spy-for-android tegra 2 cpu alongside your choice of either 16 or 32gb of storage


Add Your Comment