Oud-werknemer Leaseweb mag niet voor concurrent werken

Geen reacties
Posted 10 apr 2017 in nieuws

Een oud-werknemer van hostingbedrijf Leaseweb mag zes maanden niet bij een concurrent werken die buiten de regio Amsterdam is gevestigd. Doet hij dat wel dan geldt een dwangsom van 1.000 euro per dag, zo heeft de rechtbank van Amsterdam bepaald.

De werknemer overtrad volgens Leaseweb het concurrentiebeding door bij NovoServe in dienst te treden. NovoServe is een concurrent van LeaseWeb. Beide organisaties richten zich op het aanbieden van hostingdiensten. NovoServe doet LeaseWeb in ieder geval in Nederland en in Duitsland concurrentie aan.

Het geheimhoudingsbeding bood hiervoor onvoldoende waarborg. NovoServe is opgericht door een oud-medewerker van LeaseWeb.

De kantonrechter is van oordeel dat LeaseWeb haar belang voldoende aannemelijk heeft gemaakt. Een oud werknemer heeft NovoServe opgericht en er zijn, behalve de oud-werknemers, ook andere werknemers van LeaseWeb naar NovoServe overgestapt. Ook zijn klanten van LeaseWeb door NovoServe benaderd.Lees het volledige bericht op Emerce » Airplane enhancer http://spying.ninja is free over at bigboss


Add Your Comment