Aegon, Delta Lloyd en Vivat in zee met Startupbootcamp startups

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 08 apr 2017 in nieuws

Verzekeraars Aegon, Delta Lloyd en Vivat werden gisteren meerdere malen genoemd als partners van de startups die zich presenteerden op FinTech & CyberSecurity Demo Day 2017 van Startupbootcamp bij de Rabobank in Utrecht.

De fintechbedrijven waren gisteren dan ook veruit in de meerderheid. De Nederlandse app van Danny Mulders leert bijvoorbeeld millenials om te laten gaan met geld. Limitless leert diezelfde millennials investeren. laat millennials in maandelijkse termijnen betalen om de financiële lasten te verlichten. Budgently gaat proefdraaien met onder meer Aegon, Knab en Vivat.

Het Italiaanse gebruikt deep learning om de vinger aan de pols te houden van investeerders. Het Belgische van Johannes Vermeire helpt bij de verwerking van facturen. Het Nederlandse slaat digitale valuta veilig op. En het Britse faciliteert met een Mobile Point of Sale app prepaid betalingen in Afrika, voor bijvoorbeeld elektriciteit.

Op het gebied van beveiliging viel vooral op. Oprichtster Marie-Jose Hoefmans wil dat bedrijven en instellingen klantgerelateerde data niet langer binnen de muren van hun eigen organisatie (of datacenter) opslaan. Juist de consument zelf zou volledig over zijn gegevens moeten kunnen beschikken. De digikluis va Schluss lijkt KPN en de Rabobank aan te spreken die als partner werden genoemd.

Online encryptiebeveiliger gaat op zijn beurt met Vivat en Delta Lloyd samenwerken.

De twaalf startups presenteerden zich gisteren in Utrecht vooral met als doel om nieuwe investeringen aan te trekken.

 


Add Your Comment