Nieuw platform voor ‘anonieme e-commerce’

Geen reacties
Tags: ,
Posted 05 apr 2017 in nieuws

Een Nederlandse startup wil dat consumenten online kunnen kopen zonder dat zij allerlei gegevens hoeven achter te laten. Daarvoor hebben zij een eigen platform Onvermeld opgericht.

Onvermeld is een platform waar je anoniem blijft voor webshops en bedrijven die verbonden zijn aan die webshops.

Consumenten kunnen aangeven bij welke winkel zij iets willen kopen. Onvermeld gaat het product dan na betaling bestellen en ook doorsturen. Na twee weken worden de adresgegevens gewist. Wel wordt een aankoopbon verstuurd voor garantie.

Ook kan gekozen worden anoniem te betalen. Dit kan door met bitcoins te betalen en het product af te halen bij een Postkantoor naar keuze.

Bestellen via het platform is wel duurder dan direct bestellen. Het bedrijf rekent ‘anonimiteitskosten’ van minimaal 10 euro. Voor bedragen boven de 100 euro lopen die kosten verder op.

Het idee voor het initiatief ontstond in 2015. ‘Wij hebben toen onderzocht hoe gebruik kan worden gemaakt van het internet, terwijl tegelijkertijd de privacy behouden wordt’, zegt het bedrijf in een toelichting.Lees het volledige bericht op Emerce » There are many scholarships available for https://pro-academic-writers.com/ cricket, football, choreography etc


Add Your Comment