ASOS stelt groeiverwachting naar boven bij

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 04 apr 2017 in nieuws

De Engelse online modewinkel ASOS heeft de wind mee op het Europese vasteland, ziet de omzet daar met 54 procent groeien, en schroeft daarom de groeiverwachtingen voor het lopende boekjaar naar boven bij.

Vanochtend publiceerde ASOS de halfjaarcijfers over het eerste halfjaar van 2016/2017. De groepsomzet steeg met 37 procent tot 1,1 miljard euro. Voor het hele jaar verwacht het bedrijf een groei van 30 tot 35 procent. Twee maanden geleden schroefde de leiding die verwachting al omhoog naar 25 à 30 procent.

Het gaat de Engelsen voor de wind en dan met name dankzij zijn Europese aanwezigheid. Dat is ook niet heel vreemd, want Europeanen kunnen bij ASOS steeds meer kopen voor hun euro’s met de dalende wisselkoers. Zestig procent van de omzet is afkomstig van buiten de Engelse thuismarkt.

Onder de streep schrijft ASOS zwarte cijfers: 32 miljoen euro winst voor belasting. In de rest van het boekjaar zal het bedrijf fors blijven investeren in kapitaal, onder meer in de bouw van een magazijn in Amerika.

Beleggers zijn niet erg tevreden over het resultaat en geven de toch sterk opgelopen beurskoers een duwtje omlaag van vier procent.

Foto: antonio (cc)Lees het volledige bericht op Emerce » Its capital https://www.homework-writer.com and largest city is buenos aires


Add Your Comment