Financiering voor ‘brandweergame’

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 03 apr 2017 in nieuws

Data2Game, een serious gaming-project uit een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Twente, Thales/T-Xchange, Brandweer Twente en Tilburg University, krijgt financiering van NWO.

Wetenschapsfinancier NWO honoreerde binnen de recente ronde Human Capital: Professional Games for Professional Skills vier onderzoeksaanvragen naar het leren van professionele vaardigheden door serious gaming. Een van de gehonoreerde aanvragen is Data2Game. Het project richt zich op de ontwikkeling van een serious game die zich automatisch aanpast aan de individuele trainingsbehoeften van brandweerlieden.

In Data2Game worden adviezen van virtuele adviseurs over bepaalde dilemma’s automatisch gegenereerd. Inhoud en moeilijkheidsgraad worden aangepast aan de individuele speler aan de hand van data over diens gedrag binnen en buiten het spel.

Het programma voor publiek-privaat onderzoek is mogelijk gemaakt door het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO), het Nationaal Initiatief Hersenen & Cognitie (NIHC) en het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen (SGW).

In totaal gaat het om investering van 2,6 miljoen euro, waarvan ruim 0,5 miljoen euro door publiek-private organisaties.Lees het volledige bericht op Emerce » Like spatial tension, such likeness also acts https://order-essay-online.net as a basis for grouping things in perception


Add Your Comment