‘Hoteliers zijn niet bang voor Airbnb, onderschatten mobiel’

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 29 mrt 2017 in nieuws

De grootste uitdaging voor hoteliers is het aantrekken van meer online boekingen. Het minst maken zij zich zorgen over de concurrentie van deelconcepten zoals Airbnb.

Dit blijkt uit onderzoek van Siteminder onder 2100 hoteliers wereldwijd.

Maar liefst 87 procent geeft aan dat het verhogen van het aantal directe online boekingen de hoogste prioriteit heeft de komende twaalf maanden. Iets meer dan driekwart wil de online distributiemogelijkheden verbreden. Opvallend is dat mobiel niet als het belangrijkste distributiekanaal wordt gezien: 52 procent richt zich de komende tijd op het accepteren van mobiele boekingen. Nog tegenstrijdiger is het feit dat 37 procent het onderzoeken van nieuwe technologieën en systemen de hoogste prioriteit geeft.

Mogelijk zien hoteliers de ontwikkelingen op het gebied van mobiel nu nog als toekomstmuziek. Driekwart geeft namelijk aan dat binnen tien jaar apps en mobiel het boekingsproces zullen domineren. Vijfenzestig procent denkt dat er een compleet nieuwe manier van boeken zal ontstaan, maar slechts 35 procent denkt dat technologie als kunstmatige intelligentie en robots gemeengoed zal worden. Ook interessant: 54 procent meent dat de dominantie van online reisagenten (OTA’s) de komende tien jaar gehandhaafd blijft. En 41 procent denkt dat metazoekmachines het belangrijkste boekingskanaal zullen worden.

De respondenten werden ook gevraagd naar de grootste uitdagingen voor de hotelsector in zijn geheel. Met 54 procent staat de dominantie van OTA’s op de eerste plaats, gevolgd door economische prestaties en de impact op lokaal toerisme (47 procent), concurrentie van deelconcepten (33 procent), mondiale veiligheidsbedreigingen (30 procent) en natuur- en milieurampen (20 procent).Lees het volledige bericht op Emerce » I decided to research the situation and https://writemypaper4me.org/ find out just how bad it is


Add Your Comment