eWall toont vitale waarden patiënt

Geen reacties
Tags:
Posted 17 mrt 2017 in nieuws

Roessingh Research and Development (RRD) heeft bij een aantal mensen een zogenoemde eWall getest: een levensgroot scherm dat een patiënt vitale waarden over zichzelf laat zien, fysieke en cognitieve training kan geven, en de woning kan laten meedenken over het beste binnenklimaat.

Met het eWall systeem wordt een woning uitgerust met onzichtbare sensoren. Deze houden bij hoe gezond iemand is. Daarnaast kan de oudere of patiënt op een groot scherm alle informatie over zijn of haar gezondheid inzien en oefeningen opvragen om de gezondheid te ondersteunen.

Zo wordt bijgehouden hoe actief iemand is, hoe goed iemand slaapt, en hoeveel last iemand heeft van een chronische ziekte.

Via eWall krijgt een patiënt ook advies van een vriendelijke robot, genaamd Robbie; dat hij bijvoorbeeld nog een blokje om moet omdat hij wel erg veel stil heeft gezeten vandaag, of dat een patiënt met COPD het raam open moet zetten omdat de luchtvochtigheid binnenshuis niet goed is (wat klachten kan veroorzaken).

Een groep patiënten, waaronder een groep patiënten met COPD in Twente, heeft de eWall zes weken uitgeprobeerd. Dat is te kort om vast te stellen of iemand er fysiek beter van wordt, maar de deelnemers zagen het nut in van het eWall systeem en vonden het makkelijk te gebruiken.

De eWall technologie is via een open-source licentie voor eenieder gratis te gebruiken.Lees het volledige bericht op Emerce » https://www.pro-essay-writer.com/


Add Your Comment