PostNL start pilot met bagagebezorging

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 15 mrt 2017 in nieuws

PostNL test sinds begin deze maand een bagagebezorgservice. Reizigers die niet met koffers willen sjouwen, kunnen deze op laten halen door PostNL, die er vervolgens voor zorgt dat de bagage klaarstaat op het vliegveld of indien gewenst zelfs wordt ingecheckt.

Inboeken kan op de website van PostNL. De service is beschikbaar voor reizigers uit de Randstad die vertrekken vanaf Schiphol, Eindhoven, Rotterdam en Maastricht. Eén koffer van Hilversum naar Schiphol laten brengen kost bijvoorbeeld 17,50 euro. Wie wil dat deze wordt ingecheckt en verzegeld betaalt 20 euro. “De ontwikkelingen in de luchtvaart maken zo’n dienst ook steeds meer mogelijk. Thuis je label voor je koffer printen wordt de norm en inchecken van je bagage gebeurt steeds vaker geautomatiseerd,” legt een woordvoerder van PostNL uit, die stelt dat er wordt gesproken met een aantal airlines over samenwerking op dit gebied. Aan het einde van het vakantieseizoen zal het postbedrijf de proef evalueren.

PostNL begeeft zich hiermee enigszins op het terrein van start-up Travel Light, die koffers binnen Europa bij het hotel van de vakantieganger en/of thuis bezorgt. Hiermee richt Travel Light zich op de low-cost passagier, die de bagagetoeslag van prijsvechters als Ryanair en easyJet wil omzeilen. Dat lijkt vooralsnog een ander businessmodel te zijn dan die van PostNL, die in deze pilot koffers bezorgt op de luchthaven van vertrek. Er worden dus geen toeslagen vermeden en op de terugweg kan de reiziger alsnog zelf met zijn bagage sjouwen.Lees het volledige bericht op Emerce » The system is said to be in the very early stages of testing, and should it launch, apple free phone spy app is planning to pilot the system in a few select store by mid-2013, with a full-scale launch coming later that year


Add Your Comment