Verkiezingsprognose sociale media: flink verlies voor PVV en PvdA

Geen reacties
Tags:
Posted 14 mrt 2017 in nieuws

De PVV komt morgen niet verder dan 16 zetels, grootste winnaar wordt de VVD met 25 zetels. Dat voorspelt Clipit op basis van het sentiment op sociale media.

Ondanks een verlies van 16 zetels blijft de VVD ook na 15 maart de grootste partij in de kamer, met 25 zetels. Zegt ClipIt, dat voor zijn prognose de de zogenoemde PR-waarde hanteert. Die drukt de impact van media aandacht rondom een partij uit. Criteria zijn onder meer het aantal mensen dat een bericht leest, het sentiment van het bericht en hoe prominent een partij naar voren komt. Clipit monitort het hele jaar de media aandacht rondom alle politieke partijen. De vorige voorspelling van 2010 was volgens het bureau ‘nauwkeuriger dan die van Maurice de Hond’.

De PVV, volgens veel peilingen de belangrijkste belager van premier Rutte, komt volgens de gemeten waarden niet verder dan 16 zetels. De PvdA, nu nog coalitiepartner van de VVD met 38 zetels, staat aan de vooravond van een historisch verlies. De partij komt bij deze verkiezingen niet verder dan 13 zetels en krijgt daarmee slechts de zevende grootste fractie in de kamer.

Met name GroenLinks boekt onder leiding van Jesse Klaver winst en komt met tien extra zetels op 14, genoeg om de grootste op links te worden. Ook D66 en CDA profiteren van de verliezen bij VVD en PvdA. D66 krijgt er 7 zetels bij en komt daarmee op 19, het CDA mag 5 zetels bijschrijven en gaat daarmee naar 18 zetels.

1.   VVD              25 zetels
2.   D66              19 zetels
3.   CDA              18 zetels
4.   PVV              16 zetels
5.   GroenLinks       14 zetelsLees het volledige bericht op Emerce » Part ii symmetry in 2 and 3 dimensions week 3 www.customwritingassistance.com plane groups’ describes the symmetry operations in 2 dimensions and the difference between primitive’ and centered’ unit cells illustrated using the art of escher


Add Your Comment