Vodafone Nederland met PayPal in mobiel betalen

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 09 Mrt 2017 in nieuws

Klanten van Vodafone kunnen vanaf vandaag contactloos gaan betalen met hun telefoon. Hiertoe heeft de operator een samenwerking gesloten met PayPal.

“Je kunt nu ook met je telefoon betalingen gaan verrichten in winkels, gewoon bij de terminal van contactloos betalen”, vertelt Geert Appeldoorn van Vodafone Nederland. Abonnees van de operator hebben wel de Wallet-app nodig en een account bij PayPal. Die twee moeten ze koppelen.

Ook is er een NFC-simkaart nodig. “Maar grote kans dat de klant er al een heeft, omdat we die sinds drie jaar standaard uitgeven.” Wallet draait enkel op Android.

De samenwerking tussen Vodafone en PayPal werd een jaar geleden al aangekondigd. Nu pas wordt de vertaalslag naar Nederland gemaakt. Volgens Appeldoorn heeft dat ermee te maken dat andere landen een cultuur van creditcards hebben. In Nederland moest een technische tussenstap worden ingericht, met VISA V-pay.

De Wallet-app is al langer in Nederland beschikbaar, maar veel aandacht besteedde de operator er tot dusver niet aan. Concrete download- en gebruiksgegevens wil Appeldoorn niet delen. “We hebben nog een slag te maken.” Daarom worden er binnenkort reclamecampagnes gehouden op blogs, in video, pr en Facebook worden abonnees verleid tot het downloaden van de betaal-app.

“We doet ook een proef met in- en uitchecken bij het openbaar vervoer. Dat wordt ook een van de onderscheidende diensten. Binnenkort maken we ook daarmee stappen naar de markt.”Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment