Talpa en Centrale Ondernemingsraad (COR) TMG naar de rechter

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 07 mrt 2017 in nieuws

Talpa verzoekt de Ondernemingskamer om een onderzoek te gelasten en bij uitgever TMG een onafhankelijke commissaris te benoemen. ‘In weerwil van uitdrukkelijk en publiekelijk gedane toezeggingen heeft de Raad van Commisarissen het vereiste gelijke speelveld voor Talpa illusoir gemaakt’, zo laat aandeelhouder John de Mol dinsdagavond laat weten.

Ook de Centrale Ondernemingsraad (COR) van Telegraaf Media Groep (TMG) stelt beroep in tegen het besluit van de Raad van Commissarissen om het bod van Mediahuis namens de vennootschap te accepteren. ’De COR gaat deze stap nemen omdat het hem in de afgelopen periode niet mogelijk is gemaakt om op basis van deugdelijke en voldoende informatie een goed beeld te verkrijgen van de afweging en de keuze die aan TMG voorligt.”

De RvC heeft geen steekhoudende redenen gegeven voor het aanbevelen van het bod van Mediahuis en VP Exploitatie, zegt Talpa in een toelichting. Het ‘abrupte ingrijpen’ in het proces heeft plaatsgevonden op een moment dat Talpa nog volop in gesprek was met TMG over de strategie en het fusieprotocol.

De stap naar de Ondernemingskamer is slecht nieuws voor Mediahuis. In het uiterste geval zou Mediahuis voorlopig verboden kunnen worden om een bod uit te brengen op TMG.Lees het volledige bericht op Emerce » Prokontrapolitik als beruf mit direkt von der Quelle entgelt sichert politische und sachliche kompetenz und macht politische tätigkeiten anziehender


Add Your Comment