Snap donderdag naar de beurs voor 17 dollar per aandeel

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 01 mrt 2017 in nieuws

Snap gaat donderdag voor 17 dollar per aandeel naar de beurs. De beurswaarde wordt daarmee zo’n 24 miljard, uitgaande van 1,16 miljard uitstaande aandelen.

Dat berichten zowel Bloomberg als The Wall Street Journal. De prijs wordt vanavond nog officieel bekend gemaakt. De FT had eerder opgevangen dat het aandeel bij de beursgang zou tussen de 14 tot 16 dollar zou gaan kosten. Snap Inc. hoopte in eerste instantie te werken met een waardering van 25 miljard dollar, maar dat bleek iets te optimistisch.

De beursgang aan de New York Stock Exchange wordt gezien als de belangrijkste van 2017, hoewel Uber, Airbnb Palantir nog moeten volgen, maar is tegelijk controversieel. Opvallend aan de beursgang is dat twee van de drie bedenkers van Snapchat, Evan Spiegel en Bobby Murphy, al het stemrecht houden. Houders van publieke aandelen krijgen geen stemrecht.

Het bedrijf leed vorig jaar een megaverlies van 500 miljoen dollar, terwijl er nauwelijks zicht is op inkomsten. Met de beursgang wil Snap 3,4 miljard dollar uit de markt halen, maar wat daarmee moet gebeuren schijnt CEO Spiegel nog amper te weten. In 2016 genereerde Snap amper 400 miljoen dollar met 158 miljoen actieve gebruikers.

Snap Inc is begonnen met de verkoop van camerabrillen, maar zou ook drones en 360 graden camera’s hebben overwogen.

Snapchat trekt overigens steeds meer oudere gebruikers aan, voornamelijk de ouders van tieners die de app gebruiken. De leeftijd van die ouderen is tussen de 45 en 54 jaar.

Een en ander blijkt uit onderzoek van eMarketer. Dat bureau verwacht dat ruim 70 miljoen Amerikanen gebruik gaan maken van de app dit jaar.

Zo’n 6,4 procent daarvan betreft ouderen, een duidelijke stijging ten opzichte van vorig jaar. En dat gaat nog verder. 13,3 procent van de gebruikers zullen in. 2019 45 plussers zijn.

Het gevaar bestaat daarmee wel dat Snapchat, net als Facebook, een ’speeltje voor ouders’ wordt en daarmee minder aantrekkelijk voor tieners. Toch denken experts dat Snapchat zijn content zal gaan verbreden om ook oudere gebruikers aan te trekken.

De groei van Snapchat lijkt in elk geval tot stilstand gekomen, volgens cijfers die comScore begin 2015 al publiceerde. De groei van Snapchat in Nederland neemt de laatste maanden zelfs in rap tempo af. Niet alleen zakt het aantal nieuwe installaties op mobiele telefoons weg, ook het gebruik neemt ook af. Dat blijkt uit het meest recente Dutch Apps Market rapport van Telecompaper.

(meer volgt)Lees het volledige bericht op Emerce » Its release date https://cellspyapps.org/mspy isn’t very clear at the moment because of conflicting reports from different media outlets


Add Your Comment