Incentro opent kantoor in Afrika

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 01 mrt 2017 in nieuws

Internetbureau Incentro opent vandaag een eigen kantoor onder de vlag van Incentro in Nairobi, Kenia.

Directeur Coert Prins van Incentro tegen Emerce: “De belangrijkste reden om dit te doen is om mensen daar te helpen. De verbeterende gezondheidssituatie in het land en de enorm lage gemiddelde leeftijd verplaatst het probleem van het land naar de mogelijkheid om te participeren in de samenleving.”

“Kenia heeft een groot tekort aan eerlijk betaalde banen, terwijl het aantal afgestudeerde IT’ers daar met vijfduizend groeit per jaar. In combinatie met de grote vraag in Nederland willen we deze problematiek aanpakken.”

Incentro Afrika heeft zich daarom ook aangesloten bij de Fair Trade Software Foundation. Het Rotterdamse bureau gaat in Afrika Fair Trade-software produceren met behulp van Nederlandse expertise. “Onze mensen vergaren kennis door samen te werken met Nederlandse developers. In principe geven we mensen het spreekwoordelijke net om te leren vissen in plaats van de vis. Wij geven onze developers in Kenia de kennis waarop ze zelf een betere toekomst kunnen bouwen.”

De Keniaanse opdrachten worden in Nederland geworven. Bij het nieuwe zusterbedrijf worden omwillen van efficiënte samenwerking Nederlandse architecten en businessanalisten geplaatst.

Foto: Xiaojun Deng (cc)Lees het volledige bericht op Emerce » Is considering a capital lease providing additional warehouse help me write my paper space for its department stores


Add Your Comment