Talpa verhoogt bod op TMG (update)

Geen reacties
Tags: ,
Posted 01 mrt 2017 in nieuws

Talpa verhoogt haar bod op uitgever TMG naar 6,35 euro per aandeel, ruim boven het bod van Mediahuis van 5,90 euro. Mediahuis en VP Exploitatie noemen het bod ‘kansloos’.

Talpa zegt het boekenonderzoek inmiddels succesvol te hebben afgerond en gesprekken te hebben gevoerd met de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van TMG.

Een combinatie van TMG en Talpa zal volgens het bedrijf resulteren in een onafhankelijk Nederlands multimediabedrijf, ‘met sterke en brede marktposities’.

TMG zal een separate entiteit zijn binnen Talpa met behoud van haar eigen merken.

Mediahuis en VP Exploitatie noemen het bod kansloos, omdat het geen meerderheid kan halen. ‘Een bod van Mediahuis en VP Exploitatie is het enige bod met zekerheid op succesvolle afronding.’

Mediahuis en VPE bezitten gezamenlijk een meerderheid van 59 procent van de aandelen en hebben op zondag 19 februari 2017 al bekend gemaakt dat zij hun voornemen om een bod op alle TMG-aandelen doorzetten.

‘Wij hebben Talpa in een persoonlijk gesprek aangegeven dat onze keuze voor de combinatie TMG-Mediahuis definitief is. Dat betekent dat onze aandelen nergens anders naartoe gaan dan naar die combinatie, omdat deze de meest overtuigende strategie heeft en een veilige haven voor de onderneming biedt,’ zegt Guus van Puijenbroek van VP Exploitatie.Lees het volledige bericht op Emerce » Once I began to understand german, I useful forum felt so much more connected to the country than before, even in an international, often english-speaking, place like frankfurt


Add Your Comment